FAQ

Enkele antwoorden op vaak gestelde vragen…mocht jij hier geen antwoord vinden op jouw vraag, neem dan contact op via het contactformulier.

Hoe voelt hypnose?

Dit verschilt van persoon tot persoon. De ene ervaart het identiek als even de ogen sluiten en ze weer openen – niets speciaals dus – de andere ervaart het als heel ontspannend en andere voelen dat ze in een diepe, zalige trance zitten.

Het beste is dat je van dat gevoel niet teveel verwacht. Ook al ervaar jij het als “ogen toe, ogen open”, dan zal jij alsnog in hypnose zijn geweest. Het belangrijkste is om mijn instructies goed op te volgen, niet tegen te werken, maar ook niet mee te helpen. Laat alles maar gebeuren.

Ben ik in slaap tijdens hypnose?

Nee! Hypnose is geen slaap. Jij bent ten alle tijde bewust van wat er zich rondom je gebeurt, jij blijft alles horen en blijft als het ware in controle. Jouw onderbewustzijn laat het niet toe dat jij dingen doet tegen je zin, waarden of normen.

Kan ik erin blijven?

Nee! Je wordt tijdens een sessie altijd IN en UIT hypnose begeleid. Aangezien jij niet in slaap bent en bewust aanwezig bent, dan kom jij ook automatisch uit hypnose wanneer jij dat zelf beslist of wanneer jouw aandacht vereist is in een noodsituatie (in het geval je bijvoorbeeld thuis naar een opname luistert).

Kan het zijn dat ik niet gehypnotiseerd kan worden?

Nee! Iedereen die zich kan focussen op mijn woorden en instructies kan opvolgen , kan in hypnose gaan. Indien je al eerder gehypnotiseerd bent, dan lukt een volgende keer vlotter. Wanneer jij minder verbeeldingskracht hebt, kan het zijn dat het wat langer duurt om in hypnose te gaan, maar je geraakt er altijd.

Mag ik iemand meebrengen tijdens de sessie?

Iemand mag je brengen en komen halen, maar tijdens de sessie zelf is het niet toegelaten dat er derden aanwezig blijven. Wanneer er iemand anders bij is, dan ga jij je misschien minder op je gemak voelen of kan de sessie verstoord worden.

Hoeveel sessies heb ik nodig om van mijn probleem afgeholpen te worden?

Indien jij uit vrije wil naar de afspraak komt en zelf 200% gemotiveerd bent om verandering te brengen in jouw leven, dan is er in principe slechts 1 sessie nodig. Sommige thema’s vereisen er misschien meerdere, indien de problematiek complexer of veelzijdig is (bijvoorbeeld burn-out en hoogsensitiviteit).